Fabuch Social Cinema maakt Ada

Een film over de seksualiteit van de gehandicapte mens en de bijzondere zorg die sociaal sekswerkers en seksverzorgers deze mensen bieden. Er zijn in Nederland ongeveer 1,2 miljoen mensen met een fysieke en / of verstandelijke beperking. En een deel daarvan heeft geen of weinig toegang tot seks of intimiteit. Sociaal sekswerkers en seksverzorgers maken het voor deze mensen mogelijk om eigen seksuele belevingen te hebben. Met heel veel positieve gevolgen van dien. Je zou kunnen zeggen dat sociaal sekswerkers en seksverzorgers zorgmedewerkers with benefits zijn.

Tickets
Tickets voor Ada zijn voor €3,- per stuk te koop via de website van stadsschouwburg De Harmonie. De film is online van 25 t/m 29 mei elke avond van 20:00u tot 20:30u te zien. Meer informatie vind je op de website van de schouwburg.

Impactcampagne
Wij maken de korte film Ada, omdat we de roep om fysieke liefde en genegenheid onder mensen met een beperking een gezicht willen geven, om de positie van sociaal sekswerkers en seksverzorgenden te versterken, en omdat we willen bevragen waarom deze vorm van zorg niet automatisch onder de zorgwet valt.

Dit voorjaar, van 25 t/m 29 mei 2021, zet Fabuch Social Cinema vanuit thuisbasis stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden dan ook samen met diverse partners een impactcampagne omtrent Ada op. Vijf dagen lang is de kortfilm ‘s avonds om 20.00u online te bekijken en elke vertoning zal die week kracht worden bijgezet door een gratis livestream talkshow: de Fabuch Social Sex Show, direct na afloop van de film, waarin we de thematiek elke avond vanuit een andere invalshoek en met andere tafelgasten (ervaringsdeskundigen, experts, betrokkenen, schrijvers, politici, beleidsadviseurs) bespreken. Zo brengen we bij een grootschalig publiek én de juiste mensen het thema en haar complexe vraagstukken onder de aandacht.

Meer weten?

Via onze social media kanalen houden we je graag op de hoogte!
Volg ons op Facebook, Instagram en YouTube.


Cast

Birgit Welink

Ada

Fabian Jansen

Frank

Menno Pranger

Simon

Vedeh Heere

Febe

Tim Helderman

Crijn

Tamara Schoppert

Corry

Rianne Hogeveen

Rita

Roann Postma

Katja

Gerlof Dijk

Gerwin

Current ProjectAda