MEER WETEN?

Wil je bij ons je dag besteden?
Je bent van harte welkom!

Wil je bij ons komen werken?
Graag!

Wil je met ons samenwerken?
Wij ook met jou!

Wil je onze studio huren?
Kom binnen!

Wil je één van onze films of voorstellingen in jullie theater,
cinema of instelling vertonen?
We zijn onderweg!

Heb je interesse onze projecten te steunen?
Dat is lief!

Of wil je gewoon meer weten over onze projecten?
Mag altijd!

Mail dan naar info@fabuch.nl en we komen snel bij je terug!

NIEUWS

Stagiaires gezocht!

Zorg-, social work-, film- & theaterstudenten opgelet!

. .

. .

Stageplekken (M/V/X) bij Fabuch –

Van én met zorg kunst maken – Een unieke rol wacht op jou!
fabuch is niet zomaar een naam; het is een belofte van avontuur, creativiteit en zorg op een manier die je nog nooit hebt ervaren! Wij zijn een bruisend film- & theaterproductiehuis dat de magische wereld van kunst, film en theater combineert met liefdevolle, professionele dagbesteding. Bij ons vind je geen dag die hetzelfde is – elke dag is een nieuw verhaal, een nieuw podium, en een nieuwe kans om te schitteren, zowel voor onze cliënten met een persoonsgebonden budget (PGB), ons zorgteam, als voor ons artistieke team bestaande uit bekende topacteurs en een professionele theater- en filmcrew.

Onder artistieke leiding van acteur en regisseur Fabian Claes Jansen maken wij vanuit onze gloednieuwe film-en theaterstudio in Kortehemmen, net onder Drachten, vanaf september 2024 wellicht samen met jou en onze cliënten, die we Future Talents noemen, bijzonder mooie films en theatervoorstellingen met landelijke impact! Zie ons als een nieuw film- & theatergezelschap, waar jij dus een unieke rol in kan spelen!

Wij Zoeken:
Een enthousiaste, creatieve en empathische stagiaire (m/v/x) die klaar is om een hoofdrol te spelen in het leven van mensen die jouw ondersteuning niet alleen verdienen, maar ook echt waarderen. Iemand die niet bang is om buiten de lijntjes te kleuren, die gelooft in de kracht van inclusiviteit, en die net zo gepassioneerd is over de zorg als over de magie van film en theater. Wij maken geen lichtzinnige films of louter grappige voorstellingen voor op een dolle namiddag, maar betrokken en urgente films en stukken waarmee we daadwerkelijk op tournee gaan door het land, of naar festivals in het buitenland en grote impact maken. Krijg je al zin om met onze bijzondere groep van 20 Future Talents op stap te gaan?

We zoeken 2 stagiaires, voor respectievelijk 4 dagen per week, voor een periode van minstens een half jaar, startend in september 2024.

Jouw Rol:
Als stagiaire, onder leiding van onze groepsbegeleiders en artistiek leider, ben je veel meer dan een stagiaire; je bent een mede-maker, een mentor, een vriend. Je begeleidt onze cliënten, Future Talents, door hun dagelijkse script, van spannende projecten binnen film en theater tot de rustige momenten waarop reflectie centraal staat. Onze Future Talents hebben alle leeftijden (vanaf 18 jaar), hebben fysieke en/of verstandelijke beperkingen, dementie, leer- en/of gedragsproblemen. Met jouw unieke bijdrage help je hen niet alleen in hun persoonlijke ontwikkeling maar zorg je er ook voor dat hun dag gevuld is met betekenisvolle, creatieve expressie. Wanneer we gaan filmen of op tournee gaan, zullen we een zekere flexibiliteit van je vragen qua uren, maar geloof ons, die uren zijn het leukst.

Jouw Talent:
Opleiding: Je studeert aan Mbo4-, Hbo-, of WO opleiding in de zorg, social work, pedagogiek, docent theater, regie, producent acteur, filmer (regie, scenario, camera, edit)!
Talenten: Communicatief sterk, empathisch, creatief, en je hebt een natuurlijk talent voor organisatie en improvisatie (flexibiliteit). Je bent niet bang om mee te spelen/werken in/aan een film of stuk en snapt tegelijkertijd je dubbelrol als begeleider hierin. Je bent geduldig, ruimdenkend en open-minded.
Passie: Een hart voor zowel de kunsten, film en theater, als voor het bieden van liefdevolle ondersteuning aan mensen die jouw hulp het meest nodig hebben.
Ervaring: Praktijkervaring in de zorg is een pre, maar geen must. Ervaring in film en theater is geen pre, we vragen wel mensen met een gezonde dosis lef en nieuwsgierigheid. Handig om al een BHV of EHBO certificaat te hebben. Maar bovenal, jouw motivatie en passie wegen zwaarder dan je cv. We kijken niet naar leeftijd, dus haal die maar vast van je CV!

Wat Bieden Wij?

Een podium: Om je zorgtalenten te laten zien en verder te ontwikkelen in een unieke, creatieve omgeving.
Applaus: Een waarderende en ondersteunende gemeenschap waarin je echt het verschil maakt.
Scriptwijzigingen: Vaak vaste, maar soms ook flexibele werktijden en de mogelijkheid om zowel voor als achter de schermen te werken.
Sterrenbehandeling: Een stagevergoeding, goede arbeidsvoorwaarden en een team dat voelt als je gekozen familie.

Solliciteren:

Ben jij klaar om jouw rol te claimen in het meest unieke en inclusieve film- & theater-productiehuis van Nederland? Is jouw hart net zo groot als je verbeelding? Dan is dit jouw cue! We kunnen niet wachten om je te ontmoeten en samen geschiedenis te schrijven in de wereld van film, theater én zorg.

Stuur je motivatiebrief en cv naar info@fabuch.nl en vertel ons waarom wij jou zoeken. Deadline voor deze vacature is op zondag 18 augustus 2024 om 17.00 uur, dus wacht niet te lang, want… ‘the show must go on!’

Voor meer informatie over Fabuch, de vacature of het sollicitatieproces, neem contact op met directeur Leonoor Coppoolse Jansen via leonoor@fabuch.nl of bel 06-37341009

Laten we van én met zorg kunst maken! 

. .


. .

De Open Dag

Wil je, net als wij, het liefst elke dag in de week, of zo vaak als mogelijk, alleen maar met film en theater bezig zijn op een professioneel niveau?

Bij Fabuch kan dat vanaf september. We willen graag samen met jullie film en theater maken over belangrijke thema’s, zoals bijvoorbeeld over armoede, het klimaat, de oorlog, depressie, ziek zijn, maar ook over liefde, vriendschap, kansen krijgen, inclusiviteit (erbij horen). Dat doen wij al jaren en vanaf nu doen we dat graag met jou!

Op zaterdag 1 juni openen we onze studio van 10.00 tot 15.00 uur voor iedereen die interesse heeft in onze dagbesteding. Het wordt een feestelijke dag met korte workshops acteren/schrijven/decorontwerp/kostuumontwerp, filmvertoningen, rondleidingen, fotoshoots in filmkostuums, bubbels en natuurlijk popcorn! Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en we zijn natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar jullie!

We hebben plek voor 20 mensen met een persoonsgebonden budget (PGB), die minstens 3 hele dagen per week bij ons hun talent willen ontdekken en echt film en theater willen maken. Dat kan zowel vóór als achter de schermen, dus bijvoorbeeld als acteur of actrice, maar je kan ook aan de slag bij de kostuumafdeling, de decorploeg, de techniek, de catering of juist bij de productie waar je van alles leert regelen en organiseren. Kortom, er is voor iedereen wel een plek of functie bij Fabuch, als je maar gepassioneerd bent en met ons hele team er vol voor wilt gaan!

Vanaf 2 september gaan we echt van start, maar we willen dus graag ruim van te voren de studio, onze begeleiders Sayenne en Jildau en onszelf aan jullie voorstellen.

Hopelijk zien we je daar en neem vooral je familie of begeleiders mee!

Hopelijk zien we je op zaterdag 1 juni!
Warme groet,

Leonoor en Fabian.

Heb je vragen over de open dag, mail ze naar info@fabuch.nl


FABUCH in RONDOM VANDAAG

Leonoor en Fabian werden geïnterviewd door Melissa Wijnja van Rondom Vandaag.
Lees het artikel hieronder.

Fabuch in Kortehemmen organiseert op 1 juni open dag voor geïnteresseerden

Fabuch, de eerste echte filmstudio met dagbesteding: ‘Niet meekijken, maar meewerken.’

KORTEHEMMEN – Acteur en regisseur Fabian Jansen en diens partner, producent en zakelijk leider Leonoor Coppoolse Jansen, openen binnenkort Fabuch, het eerste film- en theaterproductiehuis met een dagbesteding voor mensen met een PGB-indicatie. Samen met ervaren medewerkers uit de zorgsector en de film en theaterwereld maken hun cliënten professionele films en theatervoorstellingen met sociale impact: “Ik ben heel benieuwd hoe onze ‘Future Talents’, zoals wij hen nomen, kijken naar de wereld,” vertelt Fabian. “We willen een plek creëren waar zij zich gehoord en gezien voelen, en gekend worden in hun talent.”

Nog niet zo lang geleden stond het pand aan de Galhoeke in Kortehemmen nog leeg. ‘Een leeg canvas’ in de ogen van creatievelingen Fabian en Leonoor, die er vrijwel direct dé plek voor hun productiehuis in zagen. Inmiddels krijgt alles al wat meer vorm, zien we als Fabian ons enthousiast rondleidt. De locatie biedt vanaf 2 september onderdak aan Fabuch, het eerste professionele film- en theaterproductiehuis in Nederland met dagbesteding.

Waar normaal gesproken filmproductiehuizen gebruikmaken van gehuurde locaties en materialen, zoals een studio, filmmateriaal en lampen, wil Fabuch zo zelfvoorzienend mogelijk zijn. Daarom is er nog wel wat werk aan de winkel in het pand in Kortehemmen: “Sommige ruimtes zijn al bijna klaar. Voor de kantine, ons kantoor, de kleed- en grimekamer, de kostuumruimte en mijn atelier op de eerste verdieping zijn alleen nog de finishing touches nodig,” vertelt Fabian tijdens de rondleiding. “We zijn nu hard bezig met de black box, een ruimte die we multifunctioneel kunnen inzetten, bijvoorbeeld voor sets voor films of om te repeteren.” Bij de entree komt een gezellige koffiecorner, laat Fabian zien, die open gaat als Fabuch theatervoorstellingen of filmscreenings organiseert, want ook dat kan de locatie binnenkort faciliteren. Het is de bedoeling dat alles voor 1 juni af is, want dan organiseren ze een open dag voor potentiële Future Talents.

Future Talents

Wat Fabuch uniek maakt, is natuurlijk dat ze naast een sociaal film- en theaterproductiehuis ook een dagbesteding zijn voor mensen met een PGB-indicatie: “Onze Future Talents zijn mensen bij wie het hart harder gaat slaan van film en theater en die het liefst de hele dag daarmee bezig zijn, net als wij. Dat is voor ons het allerbelangrijkste, dat je die passie met ons deelt.” Natuurlijk zijn er wel wat praktische eisen; naast dat Future Talents een PGB-indicatie hebben, moeten ze ouder zijn dan achttien jaar en in het noorden van Nederland wonen: “Het is de bedoeling dat de Future Talents hun eigen vervoer regelen, maar voor wie dat echt een probleem kijken we samen naar oplossingen.” Op 1 juni kunnen zij, maar natuurlijk ook hun ouders, verzorgers, begeleiders of andere naasten kennismaken met Fabuch tijdens hun open dag. Er zijn workshops die dag, fotoshoots, rondleidingen en films te zien. “Denk je na de open dag dat film en theatermaken bij je past, dan gaan we graag met je in gesprek. We willen je graag leren kennen en jij bent vast ook benieuwd naar ons. Wat verwachten we van elkaar en wat verbindt ons?” Je kan alvast meer informatie vinden op www.fabuch.nl of neem contact op door te mailen met info@fabuch.nl of bel 0512-254000.

Het ontstaan

Het idee van Fabuch is ontstaan nadat Fabian de film Lady produceerde: “Tijdens de première van Lady, een film over een uitgeprocedeerde vluchteling, zat ik, zoals dat gaat als regisseur, na te denken over wat ik zou zeggen in mijn speech. De vraag waarom mijn producties altijd gaan over mensen aan de rand van de samenleving bekroop mij,” herinnert Fabian zich. Diens ouders zijn heilsoldaten en hij is dus opgevoed met het idee dat iedereen meetelt: “Het verschil tussen ons en een dakloze, verslaafde, vluchteling of gedetineerde is vaak maar één keuze die ergens in hun leven door of voor hen is gemaakt. Dat kan iedereen gebeuren, ook jij of ik kunnen in die situatie belanden.” Dat besef motiveert Fabian om films en voorstellingen te maken die gaan over hun levens: “Maar ik vroeg mij tijdens die première af waarom ik wel producties maak over hen, maar niet met hen.”

Sinds die dag maakt Fabian op een andere manier films en theater, niet alleen over het leven van mensen die door de samenleving als ‘buitenbeentjes’ worden gezien, maar vooral met hen. Dat was echter wel altijd op projectmatige basis vanuit de cultuursector, vertelt hij: “Die manier van werken was aan de ene kant heel waardevol, maar viel me ook zwaar. Aan zo’n project zit altijd een einde. Je hebt wekenlang met elkaar gewerkt, in elkaar geïnvesteerd, en dan moet je afscheid nemen, terwijl je elkaar net gevonden hebt. Dat is cru.”

Na Gemma, een solovoorstelling over gender waarin hij de hoofdrol vertolkt, staat Fabian gevoelsmatig op een kruispunt, vertelt zakelijk leider en producent, tevens partner van Fabian, Leonoor Coppoolse Jansen. Het paar leerde elkaar een paar jaar geleden kennen en delen dezelfde visie: “We hebben samen nagedacht hoe je deze manier van werken duurzamer kan maken. Hoe je ervoor kan zorgen dat je werk minder afhankelijk is van subsidies en daardoor dus minder kwetsbaar is. We wilden dat het niet meer draaide om kortlopende projecten, maar om langdurige samenwerking.” Leonoor heeft, net als haar partner, jarenlang ervaring in de culturele sector en bovendien ook feeling met de Future Talents waarmee Fabuch wil samenwerken: “Ik ben iemand die harmonie heel belangrijk vindt in het leven. Fabian vertaalt dat in Fabuch.”

Het paar neemt samen de dagelijkse leiding van Fabuch op zich, waarbij Fabian zich meer richt op de artistieke kant en Leonoor op de zakelijke kant. “Uiteraard zorgen we er ook voor dat de Future Talents de juiste begeleiding en aandacht krijgen,” vult Fabian aan. “Daarvoor  hebben ondertussen we een fantastisch zorgteam.”

Niet meekijken maar meewerken

Bij Fabuch maken ze professionele theatervoorstellingen en films: “Net als andere productiehuizen huren we ervaren professionals in, zoals acteurs, make-up artiesten, editors, decorbouwers, lichtspecialisten en cameramensen. Onze Future Talents helpen deze specialisten en leren op die manier het vak.” Het is dus niet de bedoeling dat de Future Talents ‘slechts’ meekijken, ze werken echt mee en zijn dus ook onderdeel van het team: “In Nederland hebben we het vaak over de participatiesamenleving, maar in de praktijk richten we de samenleving niet zo in. We creëren in Nederland te vaak een apart hoekje voor hen, maar wij willen zorgen dat ze écht mee kunnen doen.”

Bij Fabuch kijken ze zonder aannames of vooroordelen naar hun Future Talents: “We zien ze echt als medemakers. Natuurlijk vraagt dat wat van onze Future Talents, maar ik ben ervan overtuigd dat zij dit kunnen. We zetten hen tegenwoordig soms te snel weg en gaan ervan uit dat ze dit soort dingen niet kunnen. Maar omdat we daarvan uitgaan, zullen ze het ook nooit doen. Wij willen hen graag een podium geven, een gezicht, zodat zij zelf kunnen vertellen hoe zij naar de wereld kijken, wat zij vinden van urgente thema’s zoals jeugdzorg, migratie, stikstof en de politiek.” Fabian en Leonoor hopen een plek te realiseren waar de cultuursector, de zorgsector en de Future Talents van elkaar kunnen leren, een plek waar iedereen zich gezien en gehoord voelt en waar je je talenten kan ontwikkelen.


INFLUENCER, een nieuwe jeugdfilm over de digitale leefwereld van jongeren.

Fabuch presenteert, in co-productie met Cultuurlab Het Achterland, de nieuwe film INFLUENCER.

Jongeren brengen een groot deel van hun tijd door in een digitale leefwereld. Het is onderdeel van wie ze zijn en niet meer weg te denken uit hun leven. In de Molkfabryk in Burgum werd in de voorjaarsvakantie (2024) een speelfilm opgenomen over de digitale leefwereld van jongeren, onder leiding van regisseur en filmproducent Fabian Claes Jansen. Veertig jongeren tussen de 12 en 21 jaar uit Noordoost-Friesland werkten samen met professionele filmmakers aan de film.

Het Verhaal

Duizenden volgers, sponsordeals met beautymerken en verkering met een jonge profvoetballer; het leven van de populaire fitgirl Freya (17) hangt aan elkaar van vlogs, schoonheid en succes. Wanneer er video’s van haar verschijnen waarin ze gemene dingen zegt over mensen die worstelen met hun gewicht, beperking of gender, brokkelt Freya’s populariteit snel af. Maar het gekke is: Freya heeft deze video nooit opgenomen. 

Hoe kan ze dat bewijzen? Wie zit er achter die fake-video’s? In haar zoektocht naar de dader, waarin niets is wat het lijkt, begint Freya anders naar zichzelf te kijken en leert ze wat het verschil is tussen echte vriendschap en veel volgers hebben.

 – – – – 

De Friese Welzijnsorganisatie KEaRN en cultuurlab Het Achterland uit Burgum zijn initiatiefnemers van het filmproject. Beide organisaties hebben, ieder binnen hun eigen domein, te maken met kinderen en jongeren die opgroeien met een digitale leefwereld, die voor volwassenen soms ongrijpbaar is. Adriaan Groffen, directeur van Het Achterland, vertelt: ‘Jongeren anno nu zijn al vroeg behoorlijk maatschappelijk geëngageerd. Dat blijkt uit gesprekken die we met jongeren uit de regio hebben gevoerd. Ze vinden thema’s als mentale gezondheid, polarisatie, prestatiedruk en online fenomenen als sexting en catphishing belangrijk en relevant. Ze hechten veel waarde aan het verstrekken van goede informatie aan kinderen.’ Het Achterland vroeg Fabuch de film te produceren.

Het filmproject geeft jongeren de gelegenheid onderdeel te zijn van een professioneel artistiek productieproces. Ze staan niet alleen voor de camera als acteur of actrice, maar leren ook achter de schermen over licht, camera, geluid en produceren. Zelfs in het voortraject waren jongeren betrokken. Samen met scenarioschrijver Job Tichelman (bekend van o.a. Netflix-film ‘Strijder’) schreef een aantal jongeren het scenario voor de film, over online pestgedrag.

Vanaf juni tot november 2024 te zien door heel Friesland op scholen, in buurthuizen en kleine filmhuizen. De film wordt gecombineerd met een lespakket over de digitale leefwereld van kinderen en jongeren.

————————————————

Fabuch in de krant!

Artikel uit Leeuwarder Courant over onze nieuwe studio en de dagbesteding!
De volledige tekst staat hieronder. Veel lees plezier!

Eerste Nederlandse filmstudio mét dagbesteding in Kortehemmen

Acteur, theater- en filmmaker Fabian Jansen, bekend van producties als Mannenharten, musical Hij gelooft in mij, tv-serie De Vloer op, de film Ada en theatervoorstellingen als Els en Ada Gemma, brengt zijn passie voor sociale inclusie, film, theater en zorg definitief samen in een ambitieus project: een artistiek hoogwaardige dagbesteding in Kortehemmen. 

Tijgerbloesjes, kokspakken, leren outfits, gebloemde jurken, ribbroeken, glitterjasjes – tienduizend kostuums – hangen in de voormalige autogarage van Kortehemmen in het schemerduister te wachten op lichamen. Nog een paar maanden en dan zal hier Nederlands eerste professionele filmstudio mét dagbesteding operationeel zijn, een initiatief van acteur en regisseur Fabian Jansen (40) en zijn vrouw, zakelijk leider en producente Leonoor Coppoolse Jansen (39).

Mensen zeggen het vaak tegen het pasgehuwde duo: wat een grote, dappere stap, maar voor de twee valt dat wel mee. Ze zijn langzaam naar dit initiatief toegegroeid. Fabian Jansen, zoon van Heilsoldaten, werkte in het verleden met zijn film- en theaterproductiehuis Fabuch vaak samen met mensen van de rand van de samenleving – mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, sekswerkers, vluchtelingen – en maakte films en theatervoorstellingen over sociale en maatschappelijke vraagstukken (ElsAda, Gemma) en hij speelde in de bejubelde voorstelling Maalkop van Peergroup over suïcide onder boeren. ,,Ik heb geleerd dat de lijn tussen meedoen en niet-meedoen in de samenleving maar heel dun is.’’ En Leonoor, domineesdochter, streeft naar leven en werken in harmonie met de ander. ,,Fabian vertolkt dat gevoel voor mij.’’ Kortom, helemaal geen ‘grote stap’, maar een zinvolle én logische wending van hun levens.

Het idee om een productiehuis te combineren met een permanente, artistiek hoogwaardige dagbesteding, een beschutte plek om te werken en te leren, kwam Tweede Kerstdag, na afloop van een kerstdiner bij zijn schoonouders, plotseling tot Fabian. Er zat hem al langere tijd iets dwars; hij vond het pijnlijk en jammer om na steeds, na afloop van een project, film of theater, afscheid te moeten nemen van de mensen met wie hij werkte. Hij had een honger naar meer structuur, naar blijvende verbanden, naar groei, blijvende impact en een duurzaam contact. Hij reed met Leonoor in de auto terug naar Friesland, waar het stel sinds twee jaar met hun dochter van vijf maanden in de buurt van Drachten woont, sloeg op het stuur, keek zijn vrouw aan en zei: ,,Natuurlijk, een dagbesteding!’’

Het concept is relatief eenvoudig. Fabuch gaat in Kortehemmen films en theatervoorstellingen maken met een crew van beroepsacteurs en filmmakers in combinatie met mensen met een persoonsgebonden budget bestaat, van eenzame ouderen met een ggz-indicatie tot werkloze jongeren, van mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking die nu, bijvoorbeeld, op zorgboerderijen een dagbestedingsplek hebben gevonden, maar die geïnteresseerd zijn in kunst en in een carrière in de cultuursector.

Er is plek voor twintig cliënten. Fabian: ,,We hebben allerlei mensen nodig: van acteurs tot mensen in de keuken, van licht- en geluidsmannen tot mensen die kostuums willen naaien, scenario’s schrijven, decors bouwen, interviewen.’’ Hij heeft twee professionals uit de zorg aangenomen, twee stageplekken voor zorgstudenten, Leonoor wordt zakelijk directeur, zelf zal Fabian als artistiek leider aan de slag gaan met schrijven, regisseren en de acteerlessen.

De dagbesteding start met vier dagen in de week, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De rest van de tijd kan de filmstudio worden gehuurd door gezelschappen en professionele makers. Fabian en Leonoor regelden niet alleen tienduizend kostuums, maar ook apparatuur, camera’s, een concertvleugel, via filmvrienden en het DeLaMar Theater in Amsterdam. ,,We kunnen nu volledig zelfstandig filmen, alleen het geluid, dat luistert heel nauw, dat huren we in.’’ Geen green screens trouwens, maar gewoon, old school, decors bouwen en ambachtelijk filmen, zoals in Hollywood, zegt Fabian.

Het echtpaar Jansen kan dit allemaal doen door de hulp van twee zogeheten ‘angel investors’, mensen die het project een warm hart toedragen en die in de onderneming hebben geïnvesteerd. Voor de afzonderlijke filmprojecten gaat het duo met de stichting Fabuch subsidie aanvragen. Aan projecten geen gebrek; er ligt onder meer een voorstelling over morele, sociale en economische armoede op de plank, een film over de huidige politiek en mogelijk wordt de theaterproductie Maalkop verfilmd. Allemaal met de nieuwe, diverse, inclusieve crew dus, aangevuld met bekende acteurs en prijswinnende crew. Leonoor: ,,We creëren hier een nieuw en uniek ensemble.’’ Fabian: ,,Weet je, ik geloof in de mogelijkheid van dingen, als je het echt wilt en er tijd en aandacht in stopt, dan lukken dingen.’’

Op zaterdag 1 juni 2024 organiseert Fabuch een open dag in de nieuwe filmstudio voor zowel geïnteresseerden in de dagbesteding uit heel Friesland, Groningen en Drenthe, als voor de noordelijke film- en theatermakers. In september gaat de dagbesteding open. 

Wil je je nu al aanmelden voor onze dagbesteding, mail dan naar info@fabuch.nl

Schrijf je nu in voor de dagbesteding, mail naar info@fabuch.nl

———————————

Fabuch, film- & theater-productiehuis én dagbesteding in één.

FABUCH is een gerenommeerd sociaal inclusief film en theaterproductiehuis én een unieke artistieke dagbesteding+ in één, welke speciaal is ontworpen voor mensen met een ‘buitengewoon talent’ met een persoonsgebonden budget (PGB), met een interesse, talent en passie voor Film & Theater.

Onze artistieke en ontwikkelingsgerichte dagbesteding+ combineert de wereld van film en theater met de wereld van zorg, in zorgvuldig ontworpen dagactiviteiten, waardoor een plek ontstaat waar artisticiteit, creativiteit en zorg samenkomen. Onze cliënten maken samen met topacteurs en een professionele crew echte films voor TV, de bioscoop of online en theatervoorstellingen die op bijzondere locaties spelen of op tournee gaan door Nederland en soms zelfs verder weg!  We starten na de zomer in september, ben jij er bij?

Heb je een PGB en zoek je dagbesteding, een beschermde werkplaats of sociale (culturele) werkplaats en heb je interesse in film en theater, vóór en/of achter de schermen?

Meld je nu al vast aan, via info@fabuch.nl, voor een gesprek met een van ons, om te zien of het klikt en jou behoeften en talent bij ons zouden kunnen passen en wellicht maken wij vanaf september 2024 wel samen films en theatervoorstellingen waarmee we de wereld gaan bestormen!

Klik hier voor meer informatie!

———————————————————–

——————————————————-

Zorgmedewerkers, social workers, acteurs, theatermakers en filmers opgelet!

VACATURE
Groepsbegeleiders (M/V/X) bij Fabuch –
Film- & Theaterproductiehuis en dagbesteding in één!

Van én met zorg kunst maken – Een unieke rol wacht op jou!
fabuch is niet zomaar een naam; het is een belofte van avontuur, creativiteit en zorg op een manier die je nog nooit hebt ervaren!
Wij zijn het eerste professionele film- & theater-productiehuis van Nederland dat de magische wereld van kunst, film en theater
combineert met liefdevolle, professionele dagbesteding. Bij ons is geen dag hetzelfde – elke dag brengt een nieuw verhaal, biedt
een nieuw podium en geeft een nieuwe kans om talent te ontwikkelen, zowel voor onze cliënten met een persoonsgebonden budget
(PGB), ons zorgteam, als voor ons artistieke team bestaande uit topacteurs en een professionele theater- en filmcrew.

Onder artistieke leiding van acteur en regisseur Fabian Jansen maken wij vanuit onze eigen film-en theaterstudio in Kortehemmen,
net onder Drachten, vanaf september 2024 wellicht samen met jou en onze cliënten, die we Future Talents noemen, bijzonder mooie
films en theatervoorstellingen met grote maatschappelijke en persoonlijke impact!

Wij Zoeken:
Een enthousiaste, creatieve en empathische Groepsbegeleider (m/v/x) die klaar is om een belangrijke rol te spelen in het leven van
mensen die jouw ondersteuning niet alleen verdienen, maar ook echt waarderen. Iemand die niet bang is om buiten de lijntjes te
kleuren, die gelooft in de kracht van inclusiviteit, en die net zo gepassioneerd is over de zorg als over de kracht van film en theater
én het maken van impact, oftewel echte verandering teweeg brengen. Wij maken ‘betrokken en urgente films en stukken’ waarmee
we daadwerkelijk op tournee gaan door het land, of naar festivals in het buitenland en waarmee we grote maatschappelijke en
persoonlijke impact maken. We nemen onze Future Talents uiterst serieus in hun denk en belevingswereld, dagen hen uit en schuwen
moeilijke maatschappelijke vraagstukken niet in onze projecten. Krijg je al zin om met onze bijzondere groep van 20 Future Talents
op stap te gaan?

We zoeken 3 groepsbegeleiders, voor respectievelijk 1 FTE, 0.8 FTE en 0.2 FTE,
startend vanaf half augustus 2024.

Jouw Rol:
Als groepsbegeleider bij Fabuch ben je veel meer dan een begeleider; je bent een mede-maker vóór en/of achter de schermen,
een mentor, een vriend. Je begeleidt onze Future Talents door hun dagelijkse script en taken, van spannende en uitdagende
projecten binnen film en theater tot de rustige momenten waarop reflectie centraal staat. Onze gemêleerde groep Future Talents
bestaat uit jongeren die net 18 zijn tot hoogbejaarden en alles ertussen in, hebben fysieke en/of verstandelijke beperkingen
(LVB/MVB), eerste stadium dementie, revalideren van niet-aangeboren hersenletsel of kampen met leer- en/of gedragsproblemen.
Met jouw unieke bijdrage help je hen niet alleen in hun persoonlijke ontwikkeling, maar zorg je er ook voor dat hun dag gevuld is
met betekenisvol hoogwaardig artistiek werk, waar we met z’n allen verschil mee kunnen maken voor elkaar en vele anderen.
Wanneer we gaan filmen of op tournee gaan, zullen we een zekere flexibiliteit van je vragen qua uren, maar geloof ons, die uren
zijn het leukst!

Jouw Talent:
Opleiding: Een afgeronde Mbo4-, Hbo-, of WO opleiding in de zorg, social work, pedagogiek, docent theater of je hebt door je
carrière/levenservaring een benoemenswaardige hoeveelheid kennis en kunde vergaard in de zorg. Tevens roepen we geschoolde
theatermakers, acteurs, filmers met ervaring of interesse in de zorg op te solliciteren op deze vacature
! Het hebben van een
rijbewijs is een pré.
Talenten: Communicatief sterk, empathisch, creatieve denker en doener, flexibel en je hebt een natuurlijk talent voor het omgaan
met mensen. Je bent niet bang om eventueel mee te spelen in een film of stuk en snapt tegelijkertijd je dubbelrol als begeleider hierin.
Je bent ruimdenkend en open-minded. En je bent bereidt tot het eventueel (samen) tillen en/of onverhoopt verschonen van cliënten.
Passie: Een hart voor zowel de kunsten, film en theater, als voor het bieden van liefdevolle ondersteuning aan mensen die jouw hulp
het meest nodig hebben.
Ervaring: Praktijkervaring in de zorg is een pre, maar geen must. Ervaring in film en theater idem dito, we vragen wel mensen met een
gezonde dosis lef, nieuwsgierigheid en leergierigheid. Het is handig om al een BHV of EHBO-certificaat te hebben. Maar weet dat,
bovenal, jouw motivatie en passie voor ons zwaarder zwegen dan je cv. We kijken niet naar leeftijd, dus haal die maar vast van je CV!

Wat Bieden Wij?

Een podium: Om je zorgtalenten en artistieke talenten verder te ontwikkelen in een unieke, creatieve omgeving.
Applaus: Een waarderende en ondersteunende gemeenschap waarin je echt het verschil maakt. En wanneer we samen op het toneel
staan of op de première van onze film, is het echt applaus uiteraard ook voor jou.
Tijden: Vaak vaste, maar soms ook flexibele werktijden.
Kansen: De kans om onderdeel te zijn van het eerste professionele film- en theatergezelschap met dagbesteding en de mogelijkheid
om zowel óp als naast het podium en zowel vóór als achter de schermen te werken.
Salaris: Een marktconform salaris (CAO Zorg en Welzijn), goede arbeidsvoorwaarden en een team dat voelt als jouw gekozen familie.

Solliciteren:

Is jouw hart net zo groot als je verbeelding? Dan is dit jouw cue! We kunnen niet wachten om je te ontmoeten en samen van én met
zorg kunst te maken.


Stuur je motivatiebrief en cv naar leonoor@fabuch.nl en vertel ons waarom wij jou zoeken. Deadline voor deze vacature is op
31 Maart 2024 om 17.00 uur, dus wacht niet te lang, want… ‘the show must go on!’

Voor meer informatie over Fabuch, de vacature of het sollicitatieproces, neem contact op met directeur Leonoor Coppoolse Jansen via leonoor@fabuch.nl of bel 06-37341009

Laten we van én met zorg kunst maken! 

——————————————————-

Fabuch krijgt haar eigen filmstudio!

Onze eigen filmstudio, een droom die werkelijkheid wordt. Al van jongs af aan droomt Fabian van zijn eigen filmstudio, Leonoor daarentegen droomde als jong meisje dat ze secretaresse bij het filmfestival van Cannes mocht worden. Nu heeft Fabian dan eindelijk zijn studio en Leonoor is de directeur geworden in plaats van secretaresse. (Cannes, kan nog wel even wachten.)

Vanaf 1 maart 2024 vestigen wij ons in de Melkfabriek te Kortehemmen, waar we de grootste filmstudio van het noorden van Nederland maken.
Een plek waar we helemaal onafhankelijk film en theater kunnen maken met onze Future Talents (cliënten met een PGB), ons zorgteam, onze topacteurs en professionele crew.

————————————————


VANMIDDAG ZAL HET REGENEN SUCCESVOL IN PREMIÈRE!

Op zondag 12 november ging onze nieuwste film, Vanmiddag zal het regenen, in première op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden. De film gaat over Bes en Haan, een oud echtpaar, waarvan één van hen kampt met dementie en de ander zodoende gedwongen mantelzorger is.

De volle zaal was unaniem over de zeggingskracht van de film en naast wat hartverwarmende lachen die door de zaal rolden, werd ook menig traan geplengd. Het was een bijzondere middag en zo fijn om te zien dat de film precies aankomt zoals we dat hoopten.

Onze volgende stappen met de film zijn het vertonen op andere festivals en de film aanbieden aan betrokken organisaties en instelingen die zich richten op Alzheimer, dementie en mantelzorg.

Houdt onze site in de gaten voor nieuwe vertoningen en organisaties die de film onder de aandacht brengen.

Meer weten? Of de film ook bij jullie instelling vertonen? Mail dan naar info@fabuch.nl

—————————————————————–