Regie & ideeFabian Claes Jansen
Scenariontb.
StatusDevelopment

Het Wonderbaarlijke Leger van Officier Aus

een familiefilm van Fabian Claes Jansen

De 11-jarige Ruby loopt weg van huis en wordt opgevangen door een bonte stoet bijzondere mensen met elk hun eigen geheime kracht of kunde die zichzelf Het Leger noemen, onder leiding van (Officier) Aus. Door middel van de prachtigste verhalen en bizarre echte wonderen proberen ze Ruby ervan te overtuigen dat geloven in elkaar, geloven in jezelf en geloof in fantasie je de kracht geeft om alles te kunnen doen, krijgen en zijn wat je maar wenst.

Het Wonderbaarlijke Leger van Officier Aus gaat over geloven in jezelf, in elkaar en in de kracht van verhalen. Het probeert menselijk leed door middel van fantasie om te zetten in kracht en bewondering.

De kracht van verhalen en fantasie zijn het belangrijkste thema. Maar ook het verval van de fantasie naarmate we ouder worden en haar wederopstanding.

De film

Deze film is gebaseerd op jeugdherinneringen van regisseur Fabian Claes Jansen, over zijn tijd als kind binnen de kerk van het Leger des Heils. De belevingswereld van de jonge Aus was de zijne. En ook de verhalen over en personages van de leden van Het Wonderbaarlijke Leger zijn op zijn herinneringen gebaseerd.

De film wordt een kleurrijk en fantasierijk verhaal binnen het georkestreerde karakter van een religieuze instelling als het Leger des Heils. Een levendige film met veel humor, prachtige “wonderen’, heerlijke brassmuziek en ontroerend jeugdsentiment. Een late coming-of-age voor Aus en een avonturenfilm voor Ruby.

Een warme film voor jong én oud.