Cast

Els – Fabian Claes Jansen
Dennis, haar zoon – Tim Helderman
Karmen, haar schoondochter – Liza Macedo dos Santos
Miek, haar “maatje” – Tamara Schoppert
Ruud, haar minnaar – John Buijsman
Sanne, haar buurvrouw – Merel Staalstra
Ragnhild, haar meditatiecoach – Tim Helderman
Peter, haar ex-man – Peter de Baan
Johanna, haar zus – Saskia Temmink
Kiki, haar nichtje – Melody Klaver
Chantal, haar ex-schoondochter – Barbara Sloesen

Crew

Concept & regie – Fabian Claes Jansen
Regie-adviezen – Peter de Baan
Producer – Fabian Claes Jansen
Uitvoerend producent – Floortje Halters
Productie-assistenten – Roann Postma, Merel Staalstra
Publiciteit – Tim Helderman
Redactie – Tim Helderman, Jurre Bokma (stage) e.a.
Streams & apparatuur – First Impression
Live editor & camera – Bram van Dam
Theatertechniek – Harald Schnuck & Siebren Greidanus
Decor – Lieuwe Kolk (Hardwerk X Fogeltje, Leeuwarden)
Kleding – Hester Bosch (Sake Store)
Haardesign – Layla Koopal (Frans Koopal Haarwerken, Groningen)
Website – Frans Filius
Foto – Froukje van Wengerden
Productie – Fabuch Social Cinema
In co-productie met – Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden
Mede mogelijk gemaakt door – Cultuurmakersfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds

Met dank aan – Met dank aan Jasper de Haan, Gerben But, Robin van Bussel, Evelien Jansen, Cees van Pagée, Sjoerd Feitsma, Marijke van der Woude, Wilma van der Venn, Linze Valk, Sjoerd Bootsma, LF 2028

Els

Een online, live marathon improvisatievoorstelling van Fabuch Social Cinema.

Aftermovie Els – De Tweede Golf

In de lente van 2020 ontstond het idee om op bijzondere en inventieve wijze het thema verborgen eenzaamheid bespreekbaar te maken. Net als velen, werden ook Fabuch Social Cinema en Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden door de corona-maatregelen getroffen. Zo zochten zij de samenwerking op, met Fabian Claes Jansen als Artist in Quarantaine (Artist in Residence).

Na het eerdere succes van de 168 uur durende improvisatie-solovoorstelling Els – Eenzaamheid in Quarantainetijd,die 24 uur per dag, 7 dagen lang (168 uur) te zien was via een livestream op het internet, slaan acteur en regisseur Fabian Claes Jansen (Fabuch Social Cinema) en Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden opnieuw de handen in één om van Els – De Tweede Golf een bijzondere, ontroerende voorstelling te maken om nooit te vergeten.

Het Verhaal

De alleenstaande Els (60) heeft eindelijk haar leven weer een beetje op orde na de eerste intelligente lockdown.

Haar zoon Dennis is na zijn Spaanse avontuur weer met zijn gezin terug naar Nederland verhuisd. Haar zussen Jo, Trijn en Ans zijn weer dikke vriendinnen met Els. En Els waant zich een heuse Bridget Jones, door het voortdurende ‘gevecht’ van haar ex Peter en haar minnaar Ruud om haar liefdevolle aandacht.

Wanneer Els haar 60e verjaardag viert krijgt een tweede golf van het COVID 19 – virus haar leven weer in zijn greep en ziet Els geen andere optie dan wederom de deur van haar appartement op slot te draaien en in quarantaine te blijven. Maar dit keer niet alleen!

Door de quarantaine wordt ze geconfronteerd met onverwerkt verdriet en oud zeer, wat wordt afgewisseld door mooie herinneringen en onvervalste humor.

Els – De Tweede Golf

Vanuit Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden volgen 7 camera’s, 5 dagen lang en 24 uur per dag, het reilen en zeilen van Els en haar markante gezelschap. Zo kan het publiek volgen wat ze doen en denken, hoe ze eten, slapen, leven.

Tijdens Els – De Tweede Golf zal een team van bevriende acteurs (o.a. John Buijsman, Melody Klaver, Barbara Sloesen, Tim Helderman, Tamara Schoppert, e.a.) Fabian weer steunen, door de rollen op zich te nemen van belangrijke personages uit Els’ leven. In tegenstelling tot de vorige keer, zal ditmaal een aantal van deze personages samen met Els in quarantaine gaan.

Fabian Claes Jansen als Els

Els – De Tweede Golf was van woensdag 14 oktober t/m zondag 18 oktober 2020, 5 dagen lang, 24 uur per dag gratis online te volgen op elk moment van de dag. En startte woensdag 14 oktober om 19.30 LIVE  vanuit de Aegonzaal in Stadsschouwburg De Harmonie.

‘Het is op een vreemde manier verslavend om af en toe even bij haar binnen te vallen om te zien hoe het inmiddels met haar gaat. Want je gaat vanzelf een beetje van Els houden.’

De Telegraaf

‘De voorstelling Els … een bijzondere mix van reality TV, een soapserie, performance en (community)theater. Corona- en RIVM-proof.’

Dagblad van het Noorden

‘Wat Jansen en zijn crew hebben neergezet is dapper, echt iets nieuws en ook nog eens bedacht en geproduceerd in tijden dat haast niets vanzelf gaat of vanzelfsprekend is.’

Leeuwarder Courant

‘Een onvergetelijke vrouw: intelligent, autonoom, witty en bij vlagen diep ontroerend. ‘

De Groene Amsterdammer