Els

Aftermovie Els - De Tweede Golf

Els

Een online, live marathon improvisatievoorstelling van Fabuch Social Cinema.

In de lente van 2020 ontstond het idee om op bijzondere en inventieve wijze het thema verborgen eenzaamheid bespreekbaar te maken. Net als velen, werden ook Fabuch Social Cinema en Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden door de corona-maatregelen getroffen. Zo zochten zij de samenwerking op, met Fabian Jansen als Artist in Quarantaine (Artist in Residence).

Na het eerdere succes van de 168 uur durende improvisatie-solovoorstelling Els – Eenzaamheid in Quarantainetijd, die 24 uur per dag, 7 dagen lang (168 uur) te zien was via een livestream op het internet, slaan acteur en regisseur Fabian Jansen (Fabuch Social Cinema) en Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden opnieuw de handen in één om van Els – De Tweede Golf een bijzondere, ontroerende voorstelling te maken om nooit te vergeten.

 

HET VERHAAL
De alleenstaande Els (60) heeft eindelijk haar leven weer een beetje op orde na de eerste intelligente lockdown.

Haar zoon Dennis is na zijn Spaanse avontuur weer met zijn gezin terug naar Nederland verhuisd. Haar zussen Jo, Trijn en Ans zijn weer dikke vriendinnen met Els. En Els waant zich een heuse Bridget Jones, door het voortdurende ‘gevecht’ van haar ex Peter en haar minnaar Ruud om haar liefdevolle aandacht.

Wanneer Els haar 60e verjaardag viert krijgt een tweede golf van het COVID 19 – virus haar leven weer in zijn greep en ziet Els geen andere optie dan wederom de deur van haar appartement op slot te draaien en in quarantaine te blijven. Maar dit keer niet alleen!

Door de quarantaine wordt ze geconfronteerd met onverwerkt verdriet en oud zeer, wat wordt afgewisseld door mooie herinneringen en onvervalste humor.

ELS – DE TWEEDE GOLF
Vanuit Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden volgen 7 camera’s, 5 dagen lang en 24 uur per dag, het reilen en zeilen van Els en haar markante gezelschap. Zo kan het publiek volgen wat ze doen en denken, hoe ze eten, slapen, leven.

Tijdens Els – De Tweede Golf zal een team van bevriende acteurs (o.a. John Buijsman, Melody Klaver, Barbara Sloesen, Tim Helderman, Tamara Schoppert, e.a.) Fabian weer steunen, door de rollen op zich te nemen van belangrijke personages uit Els’ leven. In tegenstelling tot de vorige keer, zal ditmaal een aantal van deze personages samen met Els in quarantaine gaan. 

Fabian Jansen als Els.

Els – De Tweede Golf was van woensdag 14 oktober t/m zondag 18 oktober 2020, 5 dagen lang, 24 uur per dag gratis online te volgen op elk moment van de dag. En startte woensdag 14 oktober om 19.30 LIVE  vanuit de Aegonzaal in Stadsschouwburg De Harmonie.  

PERS

Het is op een vreemde manier verslavend om af en toe even bij haar binnen te vallen om te zien hoe het inmiddels met haar gaat.
Want je gaat vanzelf een beetje van Els houden
.’

De Telegraaf

– – – –
‘De voorstelling Els … een bijzondere mix van reality TV, een soapserie, performance en (community)theater. Corona- en RIVM-proof.’

Dagblad van het Noorden

– – – –
‘Wat Jansen en zijn crew hebben neergezet is dapper, echt iets nieuws en ook nog eens bedacht en geproduceerd in tijden dat haast niets vanzelf gaat of vanzelfsprekend is.’

Leeuwarder Courant

– – – –
‘Een onvergetelijke vrouw: intelligent, autonoom, witty
en bij vlagen diep ontroerend. ‘

De Groene Amsterdammer

Cast

Els

Fabian Jansen

Dennis, haar zoon

Tim Helderman

Karmen, haar schoondochter

Liza Macedo dos Santos

Miek, haar “maatje”

Tamara Schoppert

Ruud, haar minnaar

John Buijsman

Sanne, haar buurvrouw

Merel Staalstra

Ragnhild, haar meditatiecoach

Tim Helderman

Peter, haar ex-man

Peter de Baan

Johanna, haar zus

Saskia Temmink

Kiki, haar nichtje

Melody Klaver

Chantal, haar ex-schoondochter

Barbara Sloesen

 

Crew

Concept & Regie

Fabian Jansen

Regie-adviezen

Peter de Baan

Producer

Fabian Jansen

Uitvoerend Producent

Floortje Halters

Productie-assistenten

Roann Postma, Merel Staalstra

Publiciteit

Tim Helderman

Redactie

Tim Helderman, Jurre Bokma (stage) e.a.

Streams & Apparatuur

First Impression

Live editor & Camera

Bram van Dam

Theatertechniek

Harald Schnuck & Siebren Greidanus

Decor

Lieuwe Kolk (Hardwerk X Fogeltje, Leeuwarden)

Kleding

Hester Bosch (Sake Store)

Haardesign

Layla Koopal (Frans Koopal Haarwerken, Groningen)

Website

Frans Filius

Foto

Froukje van Wengerden

Productie

Fabuch Social Cinema

In co-productie met

Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden

Mede mogelijk gemaakt door

Cultuurmakersfonds – Prins Bernhard Cultuurfonds

 

Met dank aan Jasper de Haan, Gerben But, Robin van Bussel, Evelien Jansen, Cees van Pagée, Sjoerd Feitsma, Marijke van der Woude, Wilma van der Venn, Linze Valk, Sjoerd Bootsma, LF 2028.