Dagbesteding en Beschut Werken

Fabuch, film- & theaterproductiehuis én dagbesteding in één.


FABUCH is een unieke artistieke dagbesteding+ én een gerenommeerd sociaal  inclusief film en theaterproductiehuis in één, welke speciaal is ontworpen voor mensen met een ‘buitengewoon talent’, met een interesse, talent en passie voor Film & Theater.

Onze artistieke en ontwikkelingsgerichte dagbesteding+ en beschutte werkplek combineert de wereld van film en theater met de wereld van zorg, in zorgvuldig ontworpen dagactiviteiten, waardoor een plek ontstaat waar artisticiteit, creativiteit en zorg samenkomen. Onze cliënten maken samen met topacteurs en een professionele crew echte films voor TV, de bioscoop of online en theatervoorstellingen die op bijzondere locaties spelen of op tournee gaan door Nederland en soms zelfs verder weg!  We starten na de zomer op 2 september, ben jij er bij?

FABUCH
Fabuch is geboren uit de succesvolle werkwijze van film- & theaterproductiehuis Fabuch Social Cinema, opgericht door acteur en regisseur Fabian Jansen, en de groeiende maatschappelijke behoefte aan inhoudelijke en verdiepende dagbesteding, waarin de cliënten niet alleen ‘nuttig bezig gehouden worden’, maar serieus genomen worden in hun talentontwikkeling; hun artistieke/creatieve/technische denkwijze, hun inzicht, hun verhaal en hun vaardigheden. De vraag naar hoogwaardige creatieve zorg en verdiepende ondersteuning voor mensen met een zorgvraagstuk neemt almaar toe, Fabuch biedt een antwoord op deze groeiende behoefte en maakt zo de zorg innovatiever en cultuur écht inclusief.

Vanuit een bijzondere locatie verwelkomt Fabuch cliënten, die wij onze ‘Future Talents’ noemen. Fabuch is gehuisvest in onze eigen filmstudio (de grootste van Noord-Nederland), met een eigen bioscoop, in het rustige gehucht Kortehemmen, net onder Drachten.

Een Oase van Creativiteit
Fabuch gaat verder dan traditionele dagbestedingscentra. Bij Fabuch draait alles om het  serieus stimuleren van artisticiteit, talentontwikkeling, zelfontplooiing, het bieden van een serieus en veilig podium voor nieuwe talenten. Fabuch is een cultuurhuis waar de Future Talents zich gehoord, gezien en serieus genomen voelen. Het maken van echte films en theater-voorstellingen als dagelijkse activiteit voor de Future Talents opent deuren in hun mentale, fysieke en persoonlijke ontwikkeling; we werken aan expressie, communicatie, verbeelding, verbinding en co-creëren/mede-maken.

Het maken van film of theater is als het creëren van een mini-maatschappij; of het nu gaat om het schrijven van scripts, het maken van films, het deelnemen aan acteerlessen, decors bouwen, kostuums ontwerpen, transport regelen, geluid opnemen, koken, techniek, musiceren, de weg afzetten; elke dag biedt nieuwe mogelijkheden om talent te ontdekken en ontwikkelen. 

Future Talents
Maar wie zijn dan die Future Talents? Denk aan een ieder die gebaad is bij dagbesteding en die met veel zin en passie film en theater wil maken; ouderen, jonge thuiszitters, schoolverlaters vanuit Speciaal Onderwijs, mensen met een mentale of fysieke beperking (LVB / MVB) of beide, niet-aangeboren hersenletsel en/of herstellende hiervan. Kortom, mensen met een PGB.

Onze Future Talents zijn werkelijk co-creators (mede-makers) bij onze projecten, waar iedereen naar eigen kunnen en verantwoordelijkheid zijn/haar/diens talent kan ontdekken en gebruiken, van het eerste idee tot de uiteindelijke première, vóór de camera, op de vloer óf achter de schermen. Onze Future Talents worden niet gedefinieerd door hun sociale status, gender, sexualiteit, handicap, achtergrond of IQ, wij zien hen als creërend mens vol fantasie en verhalen.

Zorg op Maat
Het welzijn van de Future Talents staat natuurlijk voorop. Tijdens een intake gesprek kijken we samen met de cliënten en familie/verzorgers of Fabuch de juiste plek is voor hun dagbesteding. We vertellen wat wij doen en hoe wij werken. Wij nemen ‘de zorg voor onze Future Talents’ én ‘film & theater maken’ uiterst serieus. We verwelkomen 20 mensen die 4 dagen per week (dus 8 PGB-dagdelen) bij ons zijn, daarnaast hebben we plek voor een groep van 10 mensen voor 1 dag per week (2 PGB dagdelen). Ons toegewijde team van zorgprofessionals begrijpt de unieke behoeften en capaciteiten van elke cliënt en biedt daarom zorg op maat. Er staat 1 begeleider op 4 Future Talents, dat zie je niet vaak. Daarnaast werken we samen met zorgorganisatie WILLE, met wie we een gedragswetenschapper delen.

We geloven in een holistische benadering van zorg, waarbij niet alleen de lichamelijke, maar ook de emotionele en creatieve aspecten van het Future Talent worden erkend en gestimuleerd.

Ons Team
Het team van Fabuch, bestaande uit professionele zorgverleners, prijswinnende acteurs en professionele film- en theatercrew, is inmiddels zeer bedreven in het werken met mensen uit alle randen van de samenleving, ongeacht hun leeftijd, beperking, gender of afkomst. Onze expertise in het maken van films en voorstellingen is bleek de afgelopen 5 jaar van grote waarde voor de Future Talents én hun omgeving.

Daarom Fabuch
Fabuch is niet zomaar een dagbesteding+; het is een inspirerende zoektocht naar zelfontplooiing, artistieke talentontwikkeling en creativiteit. Voor de Future Talents biedt Fabuch een thuis waar hun unieke talenten worden erkend en gewaardeerd. Het is een plek waar zorg, film en theater samenkomen, ondersteund door een toegewijd team. Samen creëren we een gemeenschap waarin iedereen kan schitteren en bloeien, ongeacht zijn of haar niveau, gender, beperking,  IQ, kleur of leeftijd. 

Welkom bij fabuch, waar we van én met zorg kunst maken.

Meld je nú aan
voor een kennismakingsgesprek bij onze unieke dagbesteding+ en beschermde werkplek.

Voor aanmeldingen, vragen of informatie mail naar info@fabuch.nl
of bel 0512-254000

Tot gauw!


Meld je nu aan voor onze dagbesteding of voor beschut werken!

Wil je, net als wij, het liefst elke dag in de week, of zo vaak als mogelijk, alleen maar met film en theater bezig zijn op een professioneel niveau?

Bij Fabuch kan dat vanaf september. We willen graag samen met jullie film en theater maken over belangrijke thema’s, zoals bijvoorbeeld over armoede, het klimaat, de oorlog, depressie, ziek zijn, maar ook over liefde, vriendschap, kansen krijgen, inclusiviteit (erbij horen). Dat doen wij al jaren en vanaf nu doen we dat graag met jou!

We hebben plek voor 20 mensen met een persoonsgebonden budget (PGB, maar we werken ook als onderaannemer) die minstens 2 hele dagen per week bij ons hun talent willen ontdekken en echt film en theater willen maken. Dat kan zowel vóór als achter de schermen, dus bijvoorbeeld als acteur of actrice, maar je kan ook aan de slag bij de kostuumafdeling, de decorploeg, de techniek, de catering of juist bij de productie waar je van alles leert regelen en organiseren. Kortom, er is voor iedereen wel een plek of functie bij Fabuch, als je maar gepassioneerd bent en met ons hele team er vol voor wilt gaan!

Vanaf 2 september gaan we echt van start en we gaan graag in gesprek met jou en je ouders/familie/begeleiders om te zien wat Fabuch voor jullie kan betekenen, wat jullie ons mogen verwachten en wat wij van jullie verwachten.

Wat heb je nodig om bij Fabuch aan de slag te kunnen:

 • Je houdt van film en theater.
 • Je vindt het leuk om te acteren/toneel te spelen.
 • Of je vindt een van de andere functies van film- & theatermaken heel leuk, bijvoorbeeld decorbouw, licht, geluid, kostuum, make-up, scenarioschrijven, etc.
 • Je kan lezen en schrijven.
 • Je kunt goed teksten onthouden of wilt dat wel leren. 
 • Je vind het leuk om met anderen samen te spelen of samen te werken.
 • Je  bent nieuwsgierig naar van alles.
 • Je kunt netjes en precies werken.
 • Je bent bereid andere film- en theaterwerkzaamheden te doen als dat nodig is. 
 • Je hebt een Persoonsgebonden Budget (PGB) of zoekt dagbesteding/beschut werk via ‘Onderaannemers’.

Aanmelden kan van nu… en dat kun je doen door te mailen naar info@fabuch.nl

Stuur ons een mailtje en vertel ons waarom je denkt dat Fabuch een geschikte plek voor jou zou zijn.
We zijn nieuwsgierig naar wat jij met film en theater hebt, en welke functies binnen de film of het theater zou je interessant vinden, er is zoveel te doen Fabuch. Goed om alvast even over na te denken.

We horen ook graag of je al ergens dagbesteding of beschutte werkplek hebt of hebt gehad.

Schrijf tenslotte je naam, je adres en telefoonnummer (of die van je ouders/familie/begeleiders), zodat we contact met je kunnen opnemen.

Als je je hebt aangemeld dan plannen we een gesprek in waarin we elkaar beter kunnen leren en kennen en samen bekijken of Fabuch ook daadwerkelijk de juiste plek is voor jou.

Hopelijk zien of spreken we elkaar gauw en neem vooral je familie of begeleiders mee!

Warme groet,

Sayenne, Jildau, Leonoor en Fabian.

Onze Doelgroep

Fabuch biedt dagbesteding en beschut werk aan iedereen vanaf 18 jaar:

 • met een verstandelijke beperking
 • met een lichamelijke of visuele beperking
 • schoolverlaters van VSO (ook VSO-stagiaires zijn van harte welkom vanaf 16, als er een plek vrij is)
 • thuisblijvers (jongeren van 18 die geen plek binnen het reguliere onderwijs kunnen vinden)
 • met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt
 • met psychische of psychosociale problemen
 • met niet aangeboren hersenletsel
 • met Autisme Spectrum Stoornis
 • en voor mensen die een veilige dagbesteding nodig hebben

Je hebt een Persoonsgebonden Budget (PGB), of kan via je woon/zorginstelling je dagbesteding bij een ‘Onderaannemer’ (bijvoorbeeld Fabuch) krijgen.

Momenteel is het nog niet mogelijk om bij ons Zorg-in-natura te krijgen. We werken er hard aan om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen bij verschillende Friese gemeentes. Zodra een gemeente ons in hun aanbestedingstraject toelaat, zullen we dat hier ook vermelden.

Een veilige en prettige werkplek

Fabuch wil te allen tijde zorgen voor een veilige en prettige werksfeer, een groep die om elkaar geeft en deelnemers in hun talenten kunnen stimuleren. Film en theater maken is bijzonder en breekbaar groepsproces en het is dus van groot belang dat we dit veilig, eerlijk en in vertrouwen met elkaar kunnen doen.

Zodoende hebben we besloten dat wij helaas géén dagbesteding of beschut werk kunnen aanbieden wanneer er sprake is van

 • Weglopen of niet op komen dagen zonder afmelden.
 • Disrespect naar elkaar en de begeleiders.
 • Constante 1-op-1 begeleiding.
 • Drugs- en/of alcoholverslaving.
 • Diefstal en geweld.
 • Psychoses.
 • Het ontbreken van inzet eenmaal begonnen bij Fabuch
 • Agressie of seksueel ongewenst gedrag, de veiligheid van de groep en de begeleiders staat altijd voorop Er is een gedragsprotocol.
 • Verpleegkundige zorg; uiteraard kunnen we wel helpen met medicatie toedienen. Er is medicatieprotocol is aanwezig.
 • Gedwongen of onvrijwillige zorg, iedereen die bij Fabuch zijn/haar/diens dagbesteding of beschut werk geniet, moet hier zelf vrijwillig voor kiezen
 • Totale desoriëntatie in tijd, plaats en persoon; zeker in het licht van film en theater is dit belangrijk. De realiteit en het verhaal van de film of het inleven in de personages moet te allen tijde uit elkaar worden gehouden.

Welke functies bieden we allemaal aan!
Fabuch is de eerste echt Filmstudio met Dagbesteding en Beschut Werk in Nederland, in Europa, misschien zelfs wel in de wereld.

Film en theatermaken is veel veelzijdiger dan de meeste mensen denken. Heb je wel eens stilgestaan bij al die namen op de aftiteling bij een film? Films en theater maken doe je met veel meer mensen dan je denkt en daarom bieden wij jullie nu de kans hier onderdeel van te zijn. Iedereen met persoonsgebonden budget (PGB), of via onderaannemerschap, kan zich bij ons aanmelden om samen met ons vanaf 2 september 2024, vier dagen per week op vaste basis film en theater te maken. Wees er snel bij, want er is maar plek voor 20 mensen.

Er is bij Fabuch dus ruimte voor mensen met zeer uiteenlopende achtergronden en leerniveaus. Voor alle werkzaamheden geldt dat we werken in een ontspannen sfeer zonder werkdruk. En dat alle medewerkers, die wij Future Talents noemen, oftewel onze toekomstige talenten, de begeleiding en/of training krijgen die zij nodig hebben. Je hoeft dus nog niet alles te kunnen, we helpen je, in jouw eigen tempo, te ontwikkelen op deze gebieden. Het enige wat we vragen is dat je dit echt wilt en er vol voor wilt gaan!

Acteurs!
Natuurlijk zoeken we ook acteurs. Naast de professionele acteurs waar we mee werken vinden we het net zo leuk en belangrijk om jou te zien spelen in onze films en voorstellingen. Je wordt begeleidt in het spelen in films en theatervoorstellingen door  professionele acteurs en onze directeur, acteur en regisseur Fabian Jansen. Onze voorstellingen toeren door het hele land in grote schouwburgen en kleine theaters en onze films gaan zelfs de grenzen over naar bijvoorbeeld IJsland, Duitsland, België, Denemarken en nog veel verder. Heb je interesse in acteren (en hou je van film & theater) dan is dit zeker een functie voor jou!

Welke talenten heb je hier voor nodig: 

 • Je vindt het leuk te acteren/toneel te spelen.
 • Je bent fit en hebt energie. 
 • Je kan goed lezen en schrijven.
 • Je kunt goed teksten onthouden of wilt dat wel leren. 
 • Je vind het leuk om met anderen samen te spelen.
 • Je  bent nieuwsgierig naar van alles.
 • Je bent bereid andere werkzaamheden te doen als dat nodig is. 
 • Je hebt een Persoonsgebonden Budget (PGB) of zoekt dagbesteding/beschut werk via ‘Onderaannemers’.


Cameramensen, Fotografen & Editors!
De films die we maken kunnen niet zonder camera’s, foto’s, nabewerking en edit gemaakt worden. Daarom vinden we het ook belangrijk om dit als functie aan te bieden.

Je werkt onder begeleiding met professionele camera’s en apparatuur. Daarnaast werk je met programma’s als Adobe Photoshop, iMovie, DaVinci Resolve, Avid en Final Cut Pro. We leren je editten, bewerken de kleuren en photoshoppen.

Het is handig als je al ervaring hebt met Photoshop of een van de andere edit-programma’s, maar dat is niet nodig. Je kunt dit bij Fabuch leren van de begeleiders die hier over gaan

Welke talenten heb je hier voor nodig: 

 • Je vind het leuk om met een camera en computer te werken. 
 • Je houdt van films en wilt van alles weten hoe het wordt gemaakt.
 • Je bent handig met computers .
 • Je kunt netjes en precies werken.
 • Je bent voorzichtig en zorgvuldig met de dure apparatuur.
 • Het ontwerpen van posters, affiches, flyers en dergelijke (photoshop) 
 • Je bent bereid andere werkzaamheden te doen als dat nodig is
 • Je hebt een Persoonsgebonden Budget (PGB) of zoekt dagbesteding/beschut werk via ‘Onderaannemers’.


Catering & Verzorging!

We hebben natuurlijk dagelijks huishoudelijke klussen die moeten gebeuren. Zo is het fijn als de pauzes worden verzorgd, de keuken netjes wordt gehouden, de planten worden verzorgd en de voorraadkast wordt bijgehouden. Als we gaan filmen dan moet er goed gegeten worden dus dan mag je lekker voor iedereen koken en als we de studio verhuren aan andere filmmakers, dan koken we ook voor hen. En als we ’s avonds een filmvertoning, voorstelling of concert in de studio hebben, moet alles natuurlijk spik-en-span zijn voor de gasten die komen kijken. Heb je interesse in Catering & Verzorging (en hou je van film & theater) dan is dit zeker een functie voor jou!

Welke talenten heb je hier voor nodig: 

 • Gastvrijheid, je bent een echte gastheer of gastvrouw
 • Je vindt het leuk om huishoudelijke klussen op te pakken
 • Je houdt van lekker koken
 • Je vindt het leuk om het team te verwennen/verzorgen 
 • Je bent bereid andere werkzaamheden te doen als dat nodig is 
 • Je hebt een Persoonsgebonden Budget (PGB) of zoekt dagbesteding/beschut werk via ‘Onderaannemers’.
     

Kostuumatelier en Make-Up!
Acteurs hebben in film en in het theater natuurlijk ook kostuums aan en make-up op. Deze kostuums zijn vaak gewone kleding, maar dan wel speciaal uitgezocht voor de karakters. Maar soms worden deze kostuums speciaal ontworpen voor het stuk of de film. Dit zou jij bijvoorbeeld ook kunnen doen. We hebben een kostuumatelier met wel 10.000 kostuums, die moeten natuurlijk ook continu goed onderhouden worden, dus naaien, wassen, drogen, sorteren, etc. Daarnaast verhuren we de kostuums ook aan andere filmers en theater, dan moeten we natuurlijk goed bijhouden wie wat huurt en voor hoe lang! Heb je interesse in Kostuums en/of Make-Up (en hou je van film & theater) dan is dit zeker een functie voor jou!

Welke talenten heb je hier voor nodig: 

 • Je kunt lezen en netjes (na)schrijven.
 • Je bent handig met naaimachines, naald en draad, of wilt dat graag leren.
 • Je kunt geordend werken .
 • Je kunt goed tekenen.
 • Je houdt van make-up.
 • Of je houdt van kleding en stoffen.
 • Je bent bereid andere werkzaamheden te doen als dat nodig is.
 • Je hebt een Persoonsgebonden Budget (PGB) of zoekt dagbesteding/beschut werk via ‘Onderaannemers’.
   

Decor & Techniek!

Voor onze voorstellingen en film hebben we natuurlijk een decor nodig, maar denk ook aan licht, geluid en nog veel meer techniek wat er bij hoort. Je krijgt lessen in hoe decors gemaakt worden, maar ook wat je allemaal als decor zou kunnen ontwerpen en dat daar verschillende technieken voor zijn. Dat zelfde geldt eigenlijk ook voor licht en geluid. We leren het je allemaal. Ook zet je soms techniek klaar voor verhuringen van de studio of assisteer je bij andere films bij het licht of het geluid.

Heb je interesse in bouwen en techniek (en hou je van film & theater) dan is dit zeker een functie voor jou!

Medewerkers Decor & Techniek krijgen veel verschillende taken en hier zijn veel verschillende kwaliteiten nodig. Een kort overzicht van dingen die er o.a. bij horen:
 

 • het bedenken en maken van decor
 • het maken, voorbereiden en zetten van lichtplannen voor de voorstellingen en films
 • het bijhouden van wat voor licht en geluid en gebruikt en ook verhuurd wordt. (magazijnbeheer)
 • plannen van technische roosters en maken van een draaiboek (administratief & coördinerend)
 • Je bent bereid andere werkzaamheden te doen als dat nodig is.
 • Je hebt een Persoonsgebonden Budget (PGB) of zoekt dagbesteding/beschut werk via ‘Onderaannemers’.

Wij zijn Leonoor en Fabian Claes Coppoolse Jansen. Leonoor is o.a. zakelijk leider en producent, Fabian is acteur, regisseur, impact producer en sociaal cultureel ondernemer. Na prachtige afzonderlijke carrières tot nog toe, bleef er toch telkens iets bij beide knagen: de zoektocht naar hoe we kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving, persoonlijk én samen. 

Leonoor studeerde Theologie, Muziekwetenschappen, Cultuurbeleid en Juridische Dienstverlening. Door haar sociale studies werkte zij als Jeugdwerker en Geestelijk Verzorger, en door haar culturele studies werkte zij als Producent voor o.a. Het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Het Metropole Orkest, Het Radio Symfonisch Orkest, ’t Concertgebouw en als zakelijk leider voor het Gergiev Festival en Illustere Figuren.

Fabian studeerde als acteur en maker aan de Toneelacademie Maastricht en volgde een opleiding tot impact producer bij Impact Makers Academy Amsterdam.  Na succesvolle carrière als acteur en regisseur in film en theater in binnen- en buitenland, naast zijn docentschap (HBO) en werk als impact producer, startte Fabian in 2018 zijn film- & theaterproductiehuis Fabuch Social Cinema. Hij wilde impact maken, collectief bewustzijn creëren en niet alleen sociaal geëngageerde films en stukken maken en tonen óver mensen uit de randen van de samenleving, maar wilde juist mét deze vaak vergeten mensen films en theaterprojecten creëren. En met succes; sindsdien maakte hij met Fabuch zes prijswinnende films, drie voorstellingen, een documentaire, een hoorspel, een podcast en nog veel meer. Elk project dat Fabuch Social Cinema produceerde werd ondersteund door een impactcampagne om echte verandering teweeg te brengen binnen de betreffende thematiek, zowel beleidsmatig als in uitvoering en de dagelijkse realiteit. Dit reikte al van lokaal niveau tot in de Tweede Kamer en op de ministeries, ook creëerden we impact bij mensen thuis, aan hun ziekbed, in de buurt of op de werkvloer.

De afgelopen maanden hebben we uitgebreid gekeken naar wat er wordt aangeboden op het gebied van dagbesteding en we leerden prachtige bedrijven kennen, maar we vonden nog niet iets zoals wij dat voor ogen hebben. De reacties op ons plan zijn unaniem met veel enthousiasme ontvangen, door zowel andere dagbesteders, zorgprofessionals als de cultuursector. 

Wij zetten dus vanaf nu die strijd voor mensen aan de randen van de samenleving, verbinding en inclusie  binnen de cultuur- en de zorgsector samen voort. Wij gaan sociaal ondernemen onder de naam Fabuch;
1) door van het verzorgen van sociaal-artistieke dagbesteding,
2) door het stimuleren van de actieve en creërende deelname van kwetsbare mensen aan onze films en theatervoorstellingen, vóór én achter de schermen,
3) door met het vertellen van nieuwe en urgente verhalen hen ‘een gezicht’ te geven,
4) door hun maatschappelijke en culturele participatie in de samenleving (weer) opgang of verder te brengen.  

Wij zijn enorm bevoorrecht en vereerd dat er mensen geloven in ons plan, mensen die net als Fabuch durven te pionieren, die dezelfde lenige gedachten hebben over cultuur in combinatie met het sociale domein & de zorgsector en onze projecten willen (onder)steunen. Op deze manier kunnen wij onafhankelijk, sociaal artistiek en innovatief werken, de zorg creatiever maken en cultuur inclusiever.

Fabuch
is het eerste inclusieve productiehuis & dagbesteding+ van Nederland.

Wij produceren relevante, sociaal geëngageerde films,
videoperformances, voorstellingen en andere multi-mediaprojecten.
.
Wij geven urgente verhalen, sociale thema’s en taboes een gezicht.
.
Wij werken graag met mensen uit de randen van de samenleving,
in combinatie met topacteurs en een professionele crew.
.
Wij geven “ongewoon” talent gewoon de kans zich te ontwikkelen.
.
Wij creëren een groter collectief bewustzijn.
.
Wij zijn inclusief.

Als sociale onderneming maken wij urgente en maatschappelijk geëngageerde films, voorstellingen en multi-media projecten maakt én ontzorgen door onze dagbesteding+ tegelijkertijd. Wij beogen geen financiële winst, maar culturele en maatschappelijke winst. Daarnaast hopen we vooral impact te creëren, op zowel landelijk als lokaal niveau, zowel in het dagelijks leven van onze Future Talents als bestuurlijk en politiek.

Veel mensen verwarren impact nog met bereik. De Engelsen hebben hier een mooi gezegde voor, dat precies de kern raakt van het verschil tussen bereik (reach) en impact:

Reach is Butts in Seats.
Impact is the Right Butts in Seats.’

Wij maken impact én hebben bereik!

Het Team

Fabuch tot een succes maken, dat doe je niet alleen.
Naast ons zorgpersoneel en onze artistieke kern, werken met vele zzp-ers uit de kunst / cultuur / filmsector. Graag stellen we je voor aan ons team:

Directie

LEONOOR COPPOOLSE JANSEN
Algemeen Directeur / Zakelijk Leider


FABIAN CLAES COPPOOLSE JANSEN
Algemeen Directeur / Artistiek Leider


Medewerkers

We werken met de volgende mensen vast en/of als gast, zonder hen is er geen Fabuch.

SAYENNE BRUGMAN
Groepsbegeleider en Vaktherapeut

JILDAU KOOISTRA
Groepsbegeleider

TAMARA SCHOPPERT
zzp – Artistiek Assistentie, Impact, Spel

BRAM VAN DAM
zzp – Editor, Dramaturgie

GEMMA HAUPTMEIJER
zzp – Productie, Planning

AMANDA PAYNE
zzp – Regie-assistentie, Research, Spel

……………………………………..
Stagiaire

………………………………………
Stagiaire

Adviseurs

Cees van Pagee, Stefan Brandsma, Tineke De Vries, Sjoukje Leeverink
zorg

Sjoerd Feitsma, Wilma van de Venn
politiek

Mathijs Switijnk, Wiep Hoekstra
zakelijk

Peter de Baan, Saskia Diesing
regie en script

Evelien Jansen, Joris van Wijk
filmproductie

Tim de Jong, Tijn de Jong
genderidentiteit

Vrienden van Fabuch

DeLaMar Theater
Het Licht Equipment Rental
Ron de Groot Theatertextiel
Stadsschouwburg De Harmonie
Kobra Theaterproducties
WePublic
SocialLane
Eneenbeetjevanmeggy

&

Emmelie Moreels en Mathijs Switijnk
Wiep Hoekstra
Gert en Bep Jansen
Daco en Tineke Coppoolse
Jessica Tinga -Jansen
Chris Hacken en Anne van Dongen
Carina den Becker en Poppe

Wij kregen eerder steun van o.a.

Cultuurfonds
Festival Overmorgen
SSB De Harmonie
Gemeente Smallingerland
Gemeente Súdwest Fryslân

Arcadia


Cast

Qua professionele acteurs waar wij al mee werkten, wordt de lijst ook langer en langer. Een verrassende lijst bekende Friese, nationale én internationale acteurs.

Onder anderen:

Joke Tjalsma, Hans Man in ’t Veld, LAVALU/Marielle Woltring, Melody Klaver, Saskia Temmink, Barbara Sloesen, John Buisman, Raymond Thiry, Yootha Wong Loi Sing, Sarah Neutkens, Bart Klever, Frieda Pittoors, Tijn Docter, Anna Raadsveld, Dries Alkemade, Hubert Fermin, Maryam Hassouni, Yara Alink, Tomer Pawlicki, Catherine Varenkamp, Peter de Baan, Dorien van Gent, Marielle Woltring, Merel Staalstra, Birgit Welink, Tim Helderman, Rianne Hogenveen, Roann Postma, Menno Pranger, Vedeh Heere, Hanneke Last, Martine Dukker, Andre Dongelmans, Gerlof van Dijk


The Crew

Maar onze projecten maken we nog niet alleen met de bovenstaande mensen. Een goede gebalanceerde mix van professionele Friese crew, naast jong talent en (oud) gedienden uit de Nederlandse film/theaterindustrie, kunnen we altijd vertrouwen op de deelname van de beste crew mogelijk. Deze fantastische lijst blijft groeien. Per film of project kunt u een lijst vinden van de crewleden op de project-pagina of IMDB.

Steun

De plannen van Fabuch vinden veel enthousiasme, steun en/of bijval vanuit o.a. de politiek, de filmwereld, de cultuur sector en het sociale domein. Onder andere de volgende mensen hebben hun bewondering, enthousiasme of steun uitgesproken voor Fabuch:

Politiek:
– Wieke Paulusma, Kamerlid D66
– Sietske Poepjes, oud gedeputeerde CDA, Provinciale Staten van Friesland
– Hein Kuiken, Wethouder Cultuur – Leeuwarden
– Jannewietske De Vries, Burgemeester – Súdwest-Fryslân
– Mirjam Bakker, oud Wethouder Cultuur – Súdwest-Fryslân
– Roelof Hoen, Wethouder Cultuur – Weststellingwerf
– Paul Scholte, Wethouder W&I – Harlingen
– Gemeente Súdwest Fryslân
– Gemeente Smallingerland
– Provincie Drenthe
– Maaike van Hooijdonk, directeur – WePublic

Filmwereld:
– Marjan van der Haar, zakelijk directeur – IFFR
– Kees Vlaanderen, regisseur & hoofd Drama – HUMAN
– Anton Smit, producent, Antonsmitbv / IDTV
– Lucien Brouwer, CEO – Videoland
– Lucio Messercola, eigenaar – Messercola TV producties
– Vincent ter Voert, directeur – Vincent TV producties
– Fredau Buwalda, (oud) artistiek leider – Noordelijk Film Festival
– Joris Hoebe, directeur – New Noardic Wave / filmcommissionair Friesland
– Pien Houthoff, directeur LUX Nijmegen

Theater:
– Andreas Fleischmann, directeur – DeLaMar
– Saskia Selen, (oud) directeur – DeLaMar West en MusicalMakers
– Marijke van der Woude, directeur – Stadsschouwburg De Harmonie
– Stef Avezaat, oud directeur – Theater De Laweij
– Wiebren Buma, directeur – Theater Sneek
– Naud van Geffen, directeur – TAQA Theater de Vest / Grote Kerk
– Machteld van der Werf, directeur – Atlas Theater
– Martin Brouwer, theaterprogrammeur – IDEA Soest
– Joris Kemps, directeur – Theater Hof 88
– Tommie van Eck, directeur – Theater De Purmarijn
– Majlis Korthals, directeur – Theaterbureau Korthals-Stuurman
– Siart Smit, oud directeur – Oerol Festival
– Ira Judkovskaya, oud artistiek leider – Tryater
– Guy Weizman, artistiek leider – Noord Nederlands Toneel / Club Guy & Roni
– Dirk Bruinsma, artistiek leider – PeerGroup
– Peter de Baan, regisseur & producent – Park Producties
– Adriaan Groffen, directeur – Cultuurlab Het Achterland
– Boris Saran, studieleider – NHL Stenden, afd. Docent Theater

Social Domein
– Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN)
– ‘s-Heerenloo
– Humanitas
– Land & Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO)
– Zorg om Boer en Tuinder (ZOB)
– De Correspondent
– SAR
– Flexzorg
– COC Friesland
– Transgender Netwerk Nederland