Gemma

Gemma

Acteur en regisseur Fabian Jansen (bekend van o.a. Maalkop, Mannenharten, Hij gelooft in mij en De Vloer Op) speelt, na de succesvolle  168 uur durende live online solovoorstelling Els, de rol van Gemma in een ontroerend en verlichtend verhaal over gender-keuze, euthanasie/zelfdoding, sociale acceptatie en zelfontplooiing.

 

Het verhaal

Er was maar één vrouw in Gert’s leven en dat is Gemma.
Een vrouw die zoveel liefde kan geven en zoveel mensen kan helpen.
Maar Gemma hield zich schuil. In Gert.

Een operatie zou haar uit haar schulp moeten krijgen.
Maar de vrouw die tevoorschijn kwam was niet Gemma.
Niet zoals Gert dat zag en niet zoals Gemma zich voelde.
Deze vrouw was lelijk, oud en alles behalve háár.

Ondanks het schrale contact met en de zorgen van haar broer, dochter en buren,
durft Gemma steeds minder buiten te komen.
De schaamte voor haar verschijning en de pijn van haar mislukking beletten haar te genieten van het leven.

Dan besluit Gemma een einde te maken aan haar leven,
maar één grote angst weerhoudt haar daar nog van.
Ze wil niet alleen sterven.

Luc is sociaal werker en komt Gemma op het spoor.
Samen kijken ze terug op het leven van Gert en naar de wens van Gemma.

 

Live Drive-In theater zoals het nog nooit te zien was!

Gemma is een filmvoorstelling met live acteerwerk, realtime camerabeeld, aangevuld met  prachtige, in Groningen, Friesland & Drenthe, gedraaide filmscènes. Dat alles is te zien op een speciaal voor Gemma gebouwde flat, behangen met beeldschermen en een opengewerkt appartement. Zodat je alles vanuit je autostoel kunt zien en via je autoradio kunt horen, zonder ook maar iets te hoeven missen.

In de 1.5-meter-samenleving is de drive-in cinema dé uitgelezen kans om het publiek te beschermen tegen de onvolkomenheden van de social distancing en hen ter gelijkertijd toch een unieke filmbeleving te geven. En zo kunnen wij een voltallig publiek verwelkomen!

Door de mix van 5 cinemaschermen, live streams, echt toneelspel en een FM-signaal krijgt het publiek een bijzondere totaalbeleving die nog nooit eerder is vertoond. En welke niet alleen goed te volgen is ondanks de grotere afstand en het verblijf in de auto gedurende de gehele avond, maar wat juist een meerwaarde geeft aan deze unieke voorstelling.

Gemma is een bijzondere locatievoorstelling op een groot open terrein maar wel in de nabijheid van een stad. We zijn druk op zoek naar een bijzondere en geschikte locatie. Het aantal auto’s per voorstelling is maximaal 100. Per auto zijn twee bezoekers toegestaan. Ook streven wij naar het vinden van een plek die na Gemma, aan onze nieuwe projecten, maar ook anderen de mogelijkheid geeft daar te spelen of films te vertonen binnen het Drive-In concept.

De investering die wij zoeken zorgt voor een winstgevend verdienmodel wat ons hierna de mogelijkheid biedt nieuwe sociaal culturele filmprojecten te produceren zonder extra subsidie.

 

Sociale partners

We zoeken op dit moment ook de samenwerking met een aantal LGBTQI+-organisaties en specifieker: transgender-organisaties. En vragen hen sociale partner te worden. Ook verzorgen we een viertal nagesprekken met de makers, het publiek en ervaringsdeskundigen.

We willen 40 voorstellingen spelen.

 

Personages

Gemma (Gert)                             live & filmscènes
Luc, sociaal werker                     live & filmscènes
Lola, haar dochter                      filmscènes
Bram, haar broer                        filmscènes
Mik en Lucinda, haar buren     filmscènes

 

Team

Regie & Scenario: Fabian Jansen
Spel: Fabian Jansen e.a.
Producer: Fabuch Social Cinema, in samenwerking met anderen.
Periode: najaar 20/ voorjaar 21.

Current ProjectGemma