Impactcampagne

Impactcampagne

Bestel nu je tickets voor Ada via de website van stadsschouwburg De Harmonie!
Wil je meer informatie over onze korte film Ada? Klik hier.

Impactcampagne

Vanuit thuisbasis stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden zetten wij van 25 t/m 29 mei 2021 een impactcampagne op rondom onze korte film Ada. Hiermee willen we de film, maar vooral zijn thematiek – seksualiteit van de gehandicapte mens en de rol van sociaal sekswerkers en seksverzorgenden – grootschalig onder de aandacht brengen. Want we hopen met Ada bij te kunnen dragen aan een maatschappijbrede destigmatisering van sekszorg, sociaal sekswerk, en seksualiteit met een beperking. Via de impactcampagne, die we opzetten in samenwerking met Stichting Tiresias, brengen we het onderwerp niet alleen bij een groot publiek, maar ook bij de juiste mensen onder de aandacht. We nodigen je van harte uit om deel te nemen!

Fabuch’s Social Sex Show

Tijdens onze research naar de zorg rond seksualiteit bij een beperking, ontdekten we al vrij snel dat dit onderwerp vanuit zeer diverse perspectieven benaderd wordt. Dat is de aanleiding geweest om te kiezen voor een impactweek met maar liefst vijf talkshows, die voor het publiek gratis te volgen zijn van 25 t/m 29 mei 2021. Onze talkshow, genaamd ‘Fabuch’s Social Sex Show’, heeft elke avond een eigen invalshoek en nieuwe gasten. Diverse betrokkenen, ervaringsdeskundigen en experts zullen zich met elkaar over de thematiek en haar complexe vraagstukken buigen, live vanuit stadsschouwburg De Harmonie. De presentatie is in handen van niemand minder dan Catherine Keyl.

Onder anderen Jos Noordover (beleidsadviseur Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland), sociaal sekswerker Tika Stardust en Sander Hilberink (lector Hogeschool Rotterdam) zullen bij ons aanschuiven.

Talkshow ná de film
Dus, zo gaat het in zijn werk: Via de website van stadsschouwburg De Harmonie koop je voor €3,- een digitaal ticket voor de film Ada, waarmee je, op een avond naar keuze, om 20:00 uur van de film kunt genieten. Je krijgt op de dag zelf een mail toegestuurd van stadsschouwburg De Harmonie met daarin een link naar de film. Na afloop volg je van 20:30 – 21:30 uur via onze website (www.fabuch.nl) de live talkshow.

Gratis te zien
Fabuch’s Social Sex Show is van dinsdag 25 t/m zaterdag 29 mei 2021 elke avond gratis te zien. Ongeacht of je wel of geen ticket voor de film Ada hebt gekocht, kun je dus 5 dagen lang online meekijken naar de talkshows.

Het programma

Hieronder volgt het programma. De komende tijd vullen we het programma aan en maken we bekend wie er op welke avond aanschuift.

Ada & Het Taboe

Dinsdag 25 mei – 20:30 uur
We proosten op de online première van Ada. Samen met de gasten van deze avond bespreken we hoe een film als Ada kan bijdragen aan het doorbreken van het taboe op de seksualiteit van de gehandicapte mens en het werk van sociaal sekswerkers en seksverzorgers. We belichten verschillende manieren waarop sociaal sekswerk en sekszorg benaderd worden. En stellen de vraag: hoe kunnen we sekswerk en -zorg destigmatiseren?

Seks, Zorg & Mantelzorg

Woensdag 26 mei – 20:30 uur
Deze avond spreken we met elkaar vanuit het perspectief van de ervaringsdeskundige en zijn of haar directe omgeving van partners, familieleden, zorgmedewerkers – of mantelzorgers. We hebben het over seksualiteit en intimiteit als basisbehoefte van de mens.

Geld & Wetgeving

Donderdag 27 mei – 20:30 uur
Op donderdag gaan en zorgpersoneel, ervaringsdeskundigen politici en zorgbestuurders met elkaar in gesprek over regelgeving en de huidige zorgwetten. Hierbij wordt o.a. gekeken naar de behoefte aan financiële ondersteuning bij seksualiteit en intimiteit, bijvoorbeeld vanuit de WMO.

Seks & Educatie

Vrijdag 28 mei – 20:30 uur
Welke plek heeft seksualiteit van mensen met een beperking en de nodige zorg daaromtrent, in het huidige aanbod binnen het zorgonderwijs? Of welke zou die kunnen krijgen? En is er behoefte aan een opleiding tot sociaal sekswerker en/of seksverzorgende, zoals dat bijvoorbeeld in Zwitserland al het geval is?

De Conclusies

Zaterdag 29 mei – 20:30 uur
De afsluiting. In deze laatste talkshow presenteren we de inzichten, resultaten en bevindingen van de Social Hackathon eerder die dag, waarin zoveel mogelijk betrokkenen en deskundigen uit de sekszorg- en zorgsector oplossingsgericht aan vraag- en probleemstukken hebben gewerkt. Op weg, naar de emancipatie van sociaal sekswerk en sekszorg.
Deze laatste uitzending wordt ook gestreamd op de website van De Correspondent (www.decorrespondent.nl).

Blijf op de hoogte!

We houden je graag op de hoogte omtrent onze korte film Ada en de impactcampagne. Houd onze website in de gaten, en volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn.

In aanloop naar onze draaidagen voor Ada, nam consulent seksuele gezondheid NVVS Zafanja Hartog deze video voor ons op. Zafanja is éen van de gasten die tijdens de impactcampagne zal aanschuiven in Fabuch’s Social Sex Show.